понеділок, 28 квітня 2014 р.

Модуль 11. Рефлексія

Модуль 10. Рефлексія

Очікування та цілі навчання учнів за обраною темою добре визначені, у цьому модулі я сфокусувала свою увагу на необхідних педагогічних технологіях та прийомах навчання задля досягнення цих цілей. У даному модулі було обговорено, як керувати навчальним процесом у класі, де навчання здійснюється за методом проектів, як використовувати комп’ютерні технології задля підвищення нашої власної ефективності та для підтримки навчання учнів. Потім я створила документ (презентацію або Інтернет-ресурс) для фасилітації навчання учнів, які виконуватимуть проекти. Також спланували як будемо вивчати обрану нами тему в своєму класі та створили інструктивні матеріали, які допомагатимуть учням з використанням комп’ютерних технологій при виконанні навчальних проектів.

понеділок, 14 квітня 2014 р.

Модуль 9. Рефлексія

Даний модуль допоміг усвідомила більш чітко, як можна на практиці реалізувати ідеї створення власних траєкторій навчання учнями. Цікавими виявилися ідеї учасників щодо активізації діяльності учнів під час роботи у проекті.
В якості інструменту, що допоможе учням  розвинути навички самоспрямованості створила шаблон презентації, за яким учні самі будуть обирати регіон для дослідження тощо.

Фасилітація потребує осмислення на практичному рівні. Розумію це так: замість вчителя, який домінує, учням допомагає реалізувати свою особисту навчальну траєкторію

понеділок, 7 квітня 2014 р.

Модуль 8. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме такі ідеї мене вразили:
1) учні мають побачити план проекту і мати його упродовж проекту ( треба це продумати);
2) контрольні списки є реально класним інструментом організувати діяльність групи і моніторити просування до успіху;
3) працюючи ад системою оцінювання, вдається краще продумати проект, конкретизувати завдання. простежити їх зв'яpки між собою.

Мені сподобалося користуватися бібліотекою на сайті Інтел ( iteach), адже там є, по-перше, цікаві можливості для збереження в хмарі потрібних матеріалів, по- друге, багато цінних інструментів оцінювання.

Сьогодні вже легко орієнтуватися у різних ВЕБ-сервісах, на яких беремо, створюємо, редагуємо, зберігаємо, користуємось матеріалами тренінгу. 

понеділок, 31 березня 2014 р.

Модуль 7. Рефлексія

В даному модулі я працювала над учнівською роботою. Я розробила її у вигляді блогу. Блог складається із головної сторінки та додаткових, на яких розміщуються файли мультимедіа та методика виконання завдань.

понеділок, 24 березня 2014 р.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а також  уточнити  проблеми безпеки роботи учнів в Інтернеті; запланувати, як вони будуть використовувати Інтернет для  співпраці та спілкування при виконанні завдань проектів; переглянути план вивчення теми та внесли  до нього зміни.

понеділок, 17 березня 2014 р.

Модуль 5. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про :
як  можна використовувати Інтернет-ресурси для того, щоб підтримувати своє викладання та навчання учнів?
яким чином можна забезпечити відповідальне та відповідне використання учнями Інтернет-ресурсів?